Vad ingår i bilservice?

Lämna in bilen på bilservice

Bilar behöver omtanke och omvårdnad precis som människor. De behöver det för att prestera som allra bäst. Olika bilar har olika behov och förtjänar en bilservice med jämna mellanrum. När bilservicen är avklarad får du en stämpel i serviceboken – och en stämpel i servicehandboken är alltid bra att ha.

En bilservice kan se olika ut. Hos Meca kan du välja mellan en Liten Service och Komplett Originalservice-paketet. Den lilla servicen kostar 1395 kronor. I den ingår byte av motorolja, oljefilterpackning och oljefilter. Det ingår även en kontroll av fordonets olika väskor, men det gäller endast bilar med 1.3- till 2.0-liters motor. Den lilla servicen är bara en grundläggande kontroll och kan aldrig ersätta det kompletta originalservice-paketet.

Det kompletta originalservice-paketet innefattar, utöver vad som även erbjuds i lilla servicen, fordonskontroll på 50 punkter och felsökningsdiagnos. De kontrollerar lufttryck, däckslitage, lampor, växellåda, bromsar och batteri. Då släcks servicelampan och du får en stämpel i serviceboken. Det är lätt att känna sig tillfreds när en bilservice är avklarad – då vet man att man sitter så säkert man bara kan när man drar fram som en höstvind på vägarna.

En bilservice ser mer eller mindre likadan ut oavsett vilken bilverkstad du besöker, men det finns oftast som på Meca två olika paket man kan välja mellan. Dock kan priserna variera ganska ordentligt. Det kan vara värt besväret att ägna någon timme att undersöka priserna hos olika verkstäder.

Samtidigt får du inte stirra dig blind på priset – det viktigaste är kvaliteten på bilservicen. För att säkerställa hög kvalitet kan söka på nätet huruvida bilmekanikern i fråga verkligen skött sig eller ej. Om du besöker ett större bolag ökar chanserna att de är seriösa. Med det sagt betyder det inte att mindre bilmekaniker är varken sämre kunniga eller lurendrejare – men om något inte blir ordentligt gjort är det alltid lättare att vända sig till större bolag.

bilservice