Bilverkstad

Besök hos bilverkstad ett ont måste

Besöken på ortens bilverkstad är förenat med dyra räkningar. Många drar därför på besöket i det längsta. Förr kunde den händige laga bilen på garageuppfarten, när bilarna blivit digitaliserade är detta inte längre möjligt. Bilägare tvingas därför besöka bilverkstaden, såvida han eller hon inte vill stå utan bil. Det är naturligtvis nödvändigt att besöka bilverkstaden så fort något bekymmer dyker upp, annars riskerar skadan att bli värre.

Enligt Hitta.se finns 1 418 registrerade bilverkstäder i Stockholm. Autoexperten, Mekonomen och AD Bilverkstad hör till de större verkstäderna och är placerade runt om i landet, däribland Stockholms-området. De två senare har annonserat flitigt i tv de senaste åren och är därför bilverkstäderna flest svenskar känner till. Det är alltid bra att besöka en trovärdig och pålitlig bilverkstad, då vet du att du får hjälp om bekymmer skulle uppstå längre fram.

Bilägare får leva med vetskapen om att bilen någon gång kommer tvingas besöka en bilverkstad. De behöver omvårdnad emellanåt, precis som människor. Om du sköter om din bil och kör som du borde kommer du inte tvingas besöka verkstaden i samma utsträckning. Den som vill undvika reparationskostnader till varje pris gör bäst i att leasa en bil. Reparationer och service ingår då i månadskostnaden och det enda du behöver betala förutom försäkring är bensin eller diesel.

Roys och Rogers Bilservice från tv-serien Macken är Sveriges mest omtyckta bilverkstad, precis som Ahlgrens bilar är Sveriges mest köpta bil. Macken på SVT 1986. Totalt sändes sex avsnitt om 30 minuter vardera. Galenskaparna och After Shave stod bakom den populära serien där sketcher och musikalinslag var viktiga inslag. Musikalinslagen blev populära och slog sig in på Svensktoppen. Huvudkaraktärerna är Roy och Roger som äger Roys och Rogers Bilservice. Serien innehöll även några återkommande karaktärer. Roys och Rogers Bilservice är ett bra exempel på hur en bilverkstad bör arbeta vad gäller service.

bilverkstad